zondag 19 juni 2011

“Pasta en S(n)oezen”

Noa is jarig geweest. Ze wilde graag haar vriendinnen verrassen met een kinderfeestje dat niemand meer zal vergeten. Ze houdt erg van eten, daarom heeft ze gekozen voor een kokende kinderworkshop bij haar thuis.

Noa heeft gekozen voor de workshop van 4 uur. In deze workshop wordt er zowel geknutseld, gekookt, als gezellig samen gegeten.
Ze vond het wel spannend. Van te voren was er wel overlegd hoe de middag zou gaan verlopen, maar hoe het precies zou gaan was een verrassing.

Haar lievelingsmuziek stond aan terwijl al haar vriendinnen binnen kwamen druppelen. Iedereen werd ontvangen met een zelfgemaakt vruchtenijsje, Noa haar lievelingssmaak, aardbeien met banaan.
Toen iedereen er was, begon het meest spannende, de cadeaus. Ook kreeg ze een cadeautje van Pollepels & Snoeshanen.
Een kookworkshop kan niet beginnen zonder schort. Deze mochten Noa en haar vriendinnen eerst zelf versieren met textielstiften. Super handig want de namen kwamen er zo ook op te staan, dus wist de kookjuf, Nienke van Pollepels & Snoeshanen, gelijk wie wie was.
Nu waren ze er klaar voor. Nienke heeft, samen met Noa, een korte uitleg gegeven wat ze die middag zouden maken en hoe.  Ook legde ze uit dat in een keuken werken geen spelletje is. Dat koken wel gezellig is, maar vooral serieus. In een keuken wordt met scherpe en warme dingen gewerkt. De meiden moesten niet alleen gezellig zijn, maar vooral voorzichtig!

Noa koos voor een 3 gangen menu.
De meiden werden verdeeld in 4 groepjes, die ieder, in 1 1/2 uur, een deel van het menu ging maken. Het was helemaal niet moeilijk voor de meiden om te kiezen wat ze wilden maken. Door de duidelijke uitleg van de kookjuf had iedereen wel een voorkeur.
Noa en haar vriendin gingen samen aan de slag met het maken van het voorgerecht, de mini pizza’s. Het hoofdgerecht was best wel wat werk, dus 2 meiden maakten de saus met kleine gehaktballetjes. Een ander groepje maakte samen met de moeder van Noa de verse pasta. Het laatste groepje ging het toetje maken, mini s(n)oesjes met gesmolten chocolade.

De meiden hadden na het vele koken niet alleen een voldaan gevoel, maar ook een volle buik! Iedereen was het erover eens, zelf gemaakt eten, smaakt veel lekkerder!
De schortjes hielden de meiden om, die mochten ze meenemen, samen mee hun kleine cadeau / aandenken aan deze gezellige verjaardag!

Foto's:


1 opmerking:

 1. Lieve Nienke,
  Bedankt voor het fantastische kinderfeestje, Noa en haar vriendinnen hebben enorm genoten van het knutselen en koken. Met als hoogtepunt het opeten van hun zelf gemaakte gerechten.
  Want wat je zelf hebt gemaakt smaakt dubbel zo lekker!
  Dikke kus,

  Angela (moeder van Noa)

  BeantwoordenVerwijderen