dinsdag 21 juni 2011

HALLO ZOMER!!!!!!!

Zomerse meloensoep

Ingrediënten voor 4 grote eters of 6 kleine                         
  • 1 grote rijpe meloen met groen vruchtvlees (ongeveer 1,25 KG)
  • Sap van 1 limoen
  • 2 cm verse gember
  • 150 gram bosbessen
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 150 gram aardbeien
  • zout

Keukenhulpjes
  • Keukenmachine of staafmixer
  • Maatbeker
  • Mes en snijplank
  • Dunschiller
  • Rasp
 
Aan de slag
  • Snijd de meloen doormidden. Haal met een lepel de zaadjes eruit en gooi weg.
  • Schep daarna met de lepel al het vruchtvlees eruit en doe het in de keukenmachine.
  • Haal de schil van de gember met een dunschiller.
  • Rasp de gember boven de meloen.
  • Voeg het sap van de limoen toe (snij de limoen door de helft, maak een paar sneetjes in het vruchtvlees. Knijp nu heel hard in de limoenpartjes tot er geen sap meer uit komt).
  • Pureer het tot een mooi glad mengsel.
  • Doe het in een schaal en zet weg in koelkast voor minimaal 30 minuten.
  • Doe de bosbessen in een keukenmachine. Voeg het sinaasappelsap en de yoghurt toe en pureer tot een smeuïg mengsel. Schep dit in een tweede kom, dek deze af en laat 30 minuten koelen.
  • Verdeel de meloensoep over 4 gekoelde kommen of schotels. Schep een vierde van de bosbessenpuree in een decoratief patroon in het midden van elke portie. Leg er enkele aardbeien bovenop.
  • Lekker gelijk opeten!!!
  • Mooi he, zomer?!?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen