zondag 3 juli 2011

Bananencake


Ingredienten                             
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 el honing
  • 150 zachte boter (=boter uit de koelkast)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 2 rijpe bananen
  • Optioneel, 80 gram pecannoten

Keukenhulpjes
  • Keukenmachine of handmixer
  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Zeef
  • Spatel
  • Snijplank en mes
  • Cakeblik
  • Bakpapier


Aan de slag
  • Verwarm de oven voor op 150 ˚C
  • Weeg de rietsuiker, de zachte boter en zelfrijzend bakmeel af en zet apart tot je het nodig hebt
  • Doe de rietsuiker, honing en de boter in de mengkom of keukenmachine en mix het tot mooi en smeuig geheel
  • Mix de eieren stuk voor stuk door het mengsel. Doe pas een nieuw ei erbij als het mengsel weer mooi glad en glanzend is
  • Leg een zeef op de mengkom en doe het bakmeel in de zeef. Goed schudden, nu komt het meel zonder klonten in het mengsel
  • Schep met een spatel heel voorzichtig het bakmeel door het mengsel, dit noemen ze vouwen. (Als je zou roeren, stort het mengsel in)
  • Snijd de bananen in kleine stukjes
  • Doe de banaan, het zout en als je het lekker vindt, de pecannoten, in het mengsel en vouw het er voorzichtig doorheen
  • Vet de zijkanten van het cakeblik in met een beetje boter
  • Knip een stuk bakpapier op maat en leg het op de bodem van het bakblik
  • Bak de cake 60 minuten in de oven
  • Wanneer je met een spies in de cake prikt en de spies is nog schoon wanneer je het eruit trekt, dan is de cake goed
  • Laat de cake afkoelen voordat je de cake aansnijdt
  • Lekker met een beetje hagelslag..... ;-)




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen