- 100 gram rietsuiker
- 2 el honing
- 150 zachte boter (=boter uit de koelkast)
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- snuf zout
- 2 rijpe bananen
- Optioneel, 80 gram pecannoten
Keukenhulpjes
- Keukenmachine of handmixer
- Weegschaal
- Mengkom
- Zeef
- Spatel
- Snijplank en mes
- Cakeblik
- Bakpapier
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 150 ˚C
- Weeg de rietsuiker, de zachte boter en zelfrijzend bakmeel af en zet apart tot je het nodig hebt
- Doe de rietsuiker, honing en de boter in de mengkom of keukenmachine en mix het tot mooi en smeuig geheel
- Mix de eieren stuk voor stuk door het mengsel. Doe pas een nieuw ei erbij als het mengsel weer mooi glad en glanzend is
- Leg een zeef op de mengkom en doe het bakmeel in de zeef. Goed schudden, nu komt het meel zonder klonten in het mengsel
- Schep met een spatel heel voorzichtig het bakmeel door het mengsel, dit noemen ze vouwen. (Als je zou roeren, stort het mengsel in)
- Snijd de bananen in kleine stukjes
- Doe de banaan, het zout en als je het lekker vindt, de pecannoten, in het mengsel en vouw het er voorzichtig doorheen
- Vet de zijkanten van het cakeblik in met een beetje boter
- Knip een stuk bakpapier op maat en leg het op de bodem van het bakblik
- Bak de cake 60 minuten in de oven
- Wanneer je met een spies in de cake prikt en de spies is nog schoon wanneer je het eruit trekt, dan is de cake goed
- Laat de cake afkoelen voordat je de cake aansnijdt
- Lekker met een beetje hagelslag..... ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten