ZELFGEMAAKTE MUESLI BROKKEN
Ingrediënten
- 250 gram havervlokken
- 125 gram margarine
- 60 gram bruine suiker
- 100 gram rozijnen
- 20 amandelschaafsel
- 50 gram abrikozen in stukjes gehakt
- 1 el stroop
- snuf zout
Keukenhulpjes
- magnetron
- Snijplank & mes
- Ovenschaal ongeveer 18x24
- Bakpapier
Aan de slag
- Warm de oven voor op 180˚C
- Weeg alle ingrediënten af en houd apart
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes
- Smelt de boter in 2 minuutjes in de magnetron (let op he, gesmolten boter is heel erg heet)
- Voeg alle ingrediënten toe en roer het goed door
- Vet de bakvorm in
- Knip bakpapier op maat, maak het nat onder de kraan, klop het ergste nat ervan af en leg in het in de bakvorm
- Doe het mengsel in de vorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel
- Bak het in 25 minuten, tot de bovenkant goud bruin is.
- Het mengsel is nog niet hard, dit gebeurt wanneer het is afgekoeld.
- Wanneer het is afgekoeld, snijd het in vierkante brokken
- Bewaar het in een koekblik. Je kan het ongeveer een week bewaren, maar ik vind je een knapperd, wanneer je dat lukt!!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten