Op en top zomer!!!!!
Ingrediënten
- 15 gram aan verse munt blaadjes (=ongeveer 1 bosje munt)
- 500 milliliter room
- 250 gram rietsuiker
- 10 eierdooiers
Keukenhulpjes
- Pan
- Staafmixer
- Garde of mixer
- IJsmachine of lage RVS schaal
Aan de slag
- Pluk de blaadjes van steeltjes
- Doe de room in een pannetje
- Laat de room samen met de muntblaadjes zachtjes warm worden. Laat het ongeveer 15 minuutjes zachtjes op staan. Niet laten koken, dan kookt het over
- Haal het mengsel van het vuur en hak de munt met een staafmixer heel fijn
- Splits de dooiers van het eiwit (bewaar deze kan je heel veel andere lekkere dingen mee maken)
- Voeg het suiker toe aan de dooiers
- Wel gelijk mixen met de garde of mixer, anders verbrandt het eigeel (zo noemen ze dat, eigeel en suiker reageert op elkaar)
- Inmiddels is het roommengsel met de munt afgekoeld tot kamertemperatuur (=hetzelfde als dat je je vinger erin steekt en deze niet verbrandt), voeg deze bij het eigeel mengsel en klop het goed door.
- Doe alles in de ijsmachine of in een lage RVS schaal
- Wanneer je een ijsmachine gebruikt, volg de aanwijzingen die bij de machine horen
- Heb je geen ijsmachine. Geen probleem!!! Doe het mengsel dan in een lage, liefst RVS, schaal. Zet het dan minstens 4 uur in de vriezer en mix het elk half uur (om te voorkomen dat er ijskristallen ontstaan)
- Na 4 uur is het ijs klaar om te eten
- Het is zalig met een beetje geschaafde chocolade!!!!
- Geniet ervan….
Geen opmerkingen:
Een reactie posten